Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πολυοστική Ινώδης Δυσπλασία


ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ  ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ
       Ο υπογράφων ιατρός Δρ. Ορφέας Κ. Περίδης DMScPhD - SOC., με την ιδιότητά μου ως Ειδικός Ιατροδικαστής- Ιατρός Δημόσιας Υγείας - Κοινωνιολόγος, τ. Καθηγητής Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας, τ. Καθηγητής Ι.Ε.Κ. Αττικής (Ο.Ε.Ε.Κ.), τ. Επιστημονικός Συνεργάτης στην έδρα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, κάτοικος Ν.Ερυθραίας Αττικής, οδός Αιγαίου αριθ. 1, ανέλαβα, από την 14η Νοεμβίου 201., να διενεργήσω Ιατροδικαστική έρευνα, και να συντάξω σχετική έκθεση Γνωμοδότησης, κατ’ εντολή του Ι. Τ. του Γ., κατοίκου Λ.Αττικής επί της οδού Β. αρ. 1., ετών 4., άεργος, αναφορικά με το τεθέν ερώτημά του:
1.      ποία είναι η πάθηση του ΄ΠΟΛΥΟΣΤΙΚΗ ΙΝΩΔΗΣ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ΄ όπως εξ εγγράφων προκύπτει;
2.      σε ποιό ποσοστό αναπηρίας ανέρχεται η πάθησή του;
3.      κατά πόσο η επελθούσα αναπηρία του έχει επιδράσει ή θα επιδράσει στο μέλλον του και συγκεκριμένα στις προσωπικές & κοινωνικές του σχέσεις;
4.      και ότι άλλο προκύψει από την επιστήμη & τέχνη σας.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Σε ηλικία 19 ετών (1984) έκανε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς πάσχων από επικοινωνία αριστεράς κοιλίας στο δεξιό κόλπο τύπου GERBODE [ΚΟΛΠΟΚΟΙΛΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ] και του έγινε σύγκλειση δια συρραφής υπό εξωσωματικής κυκλοφορίας.
Υπηρέτησε σαν βοηθητικός στρατιώτης Ι4.
Από το 2000 περίπου αντιμετωπίζει έντονους πόνους στα χέρια και στα πόδια με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στην εργασία του εργαζόταν μέχρι το Μάρτιο του 2010 σε εταιρία πληροφορικής σαν πωλητής.
Τον Οκτώβριο του 2002 και μετά από αρκετές ιατρικές εξετάσεις αναγκάστηκε να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2003 στο δεξιό μηριαίο και στον αυχένα του μηριαίου σε ένα διπλό χειρουργείο αφαιρέθηκε ένα καλοήθης όγκος από τον αυχένα του μηριαίου έξω από το οστό και στο δεξιό μηριαίο μέσα στο οστό αφαιρέθηκε  καλοήθης όγκος και τοποθετήθηκε μόσχευμα.
 

 
17.9.03 ΜΕΤΑ το 1ο Χειρουργείο (τοποθέτηση μοσχεύματος & αφαίρεση όγκου εκτός του οστού στον αυχένα του ΔΕ μηριαίου - μικρή οστική νησίδα στην κεφαλή του ΔΕ μηριαίου)
 

 
 (ΔΕ) 9.4.03 (μικρές οστικές νησίδες στα άνω άκρα άμφω) (ΑΡ)
 
Μετά από 4 μήνες ανάρρωση συνέχισε να εργάζεται σαν πωλητής Η/Υ με παρά πολύ δυσκολία γιατί αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Όλα αυτά τα χρόνια έψαχνε σε διάφορα νοσοκομεία να βρει τι ασθένεια είναι αυτή. Το 2007 μετά από ολόσωμη μαγνητική τομογραφία εντοπίζονται όλα τα σημεία που αντιμετωπίζει προβλήματα:
Αρ. Βραχιόνιο 5.5 εκ
Δεξ. Βραχιόνιο 2.2 εκ
Δεξ. κλείδα 1.1 εκ
Αρ. μηριαίο 10 εκ
Δεξ. μηριαίο 2 εκ
Αρ. κνήμη 1 εκ (χειρουργήθηκε 24 Μαΐου 2011)
Και βγαίνει η διάγνωση πως αυτά όλα είναι ΠΟΛΥΟΣΤΙΚΗ ΙΝΩΔΗΣ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ.
Τον Μάιο του 2010 χειρουργείται στην αριστερή κνήμη για τον όγκο και τοποθετείτε μόσχευμα. Επειδή η κατάσταση του όμως χειροτέρευσε το 2010 τον απέλυσαν φοβούμενοι και αυτοί μην πάθει κάποιο ατύχημα στον χώρο της εργασίας.

14.9.11  2Ο Χειρουργείο (τοποθέτηση μοσχεύματος ΑΡ κνήμης)
ΜΕΤΑ το 2Ο Χειρουργείο (εκφυλιστικού τύπου αρθροπάθεια άμφω γονάτων)
   Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ ΑΠ Ο Ρ Ι Σ Μ Α
Η ΄ινώδης δυσπλασία΄ είναι μία καλοήθης ινοοστική βλάβη.
·         Χαρακτηρίζεται από βραδεία, ασυμπτωματική, προοδευτική αντικατάσταση του φυσιολογικού οστού από κυτταροβριθή ινώδη συνδετικό ιστό με κατά τόπους δοκίδες ανώριμου οστίτη ιστού.
Ø  Γι’αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις
o   δεν συνίσταται χειρουργική επέμβαση,
o   αλλά ούτε ακτινοθεραπεία.
*      ΩΣ επί εγχειρήσεως καλοήθους όγκου ΄πολυοστωτικός τύπος΄, το ποσοστό φυσικής αναπηρίας εξαρτάται από το βαθμό επηρεασμού της λειτουργικότητας της συγκεκριμένης αρθρώσεως ή μέλους, καθώς μπορεί να προκαλέσει κακοήθη εξαλλαγή, όπως είναι δυνατόν να συμβεί σε μερικές περιπτώσεις καλοήθων νεοπλα­σιών.
§  Τα ‘μη χειρουργημένακαι ενεργά σημεία που υπάρχουν ακόμα είναι:
Αρ. βραχιόνιο 5,5 εκ
Δεξ. βραχιόνιο 2,2 εκ
Μεσότητα δεξιάς κλείδας 1.1 εκ
Αρ. μοιριαίο 10 εκ
Δεξ.μοιριαίο  2 εκ
Εκ της μακρόχρονης Ιατροδικαστικής εμπειρίας μου,
ΠΡΟΓΝΩΣΗ – ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
Ως ανωτέρω τεκμηριώθηκε στη δική μας περίπτωση Σήμερα, η κατάστασή του ασθενούς – παθόντος Ι. Τ. παρουσιάζει (ισοβίως!!!) Μόνιμο Ολική Ανικανότητα ΄ΜΟΑ΄ του σώματος και της υγείας του συνεπεία της ΚΟΛΠΟΚΟΙΛΙΑΚΗΣ Επικοινωνίας, της  βλάβης των οστών του (εξαλλαγή σε κακοήθεια) ΑΛΛΑ ΚΑΙ πάσχων από ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ σε ποσοστό επί τοις εκατό άνω του 67-80% εφ’ όρου ζωής, η πάθηση του είναι δυσίατος δια βίου & μη αναστρέψιμη- ιάσιμη και ως εκ τούτου ανίκανο προς πάσα εν τω μέλλοντι επαγγελματική εργασία κατά το αυτό ποσοστό εφ’ όρου ζωής και η οποία στο μέλλον ΄θα επιδεινωθεί΄«μη αποκλειομένου» ακόμη και του μοιραίου συμβάντος!!!.-
Η παρούσα εκδίδεται για δικαστική χρήση.
Δρ. Ορφέας Κ. Περίδης
Ειδικός Ιατροδικαστής – Κοινωνιολόγος
Ιατρός Δημόσιας Υγείας
τ. Καθηγητής Ι.Ε.Κ. Αττικής (Ο.Ε.Ε.Κ.)
Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών

2 comments:

Επί Αστικής Αποζηµίωσης...ΜΟΝΟ ο ΄ιατροδικαστής΄ ΘΑ ∆ΩΣΕΙ ΛΥΣΗ !!! 

Expert medical malpractice investigations -
behavior and abuse crimes -
Disability consultation -
Post mortem autopsy - examination

Δημοσίευση σχολίου